Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Agri Dagi o Ararat (5137 m)
Ficha
270fb62c 7bc7 4fda ac53 db4fd96da283
Fecha 7 de Septiembre de 2021
Tipo de excursión Alpinismo
Dificultad , 24 Km., +2555m., -2555m.
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 24 veces ( 1 esta semana )

Resumen

L’Ararat és un cim de 5137 m o 5165 m segons bibliografia. Es troba a l’Est de Turquía, a 16Km a l’Oest de la frontera amb Irán i a 32K m al Sud de la frontera amb Armènia. El seu nom en turc és Agri Dagi i vol dir “muntanya del dolor”. És una muntanya imponent i de les més singulars de la terra pel fet de la seva àmplia base i per l’impacte de la seva silueta en el paisatge, ja que s’aixeca imponent enmig la planúria i és visible des de molts kilòmetres en qualsevol direcció. Té un altre petit cim al Sud-Est del cim principal que és el Petit Ararat de 3896 m.

L’Ararat és un estratovolcà inactiu. L’última activitat volcànica registrada va ser un terratrèmol important al Juliol de 1840.

Actualment l’Ararat pertany territorialment a Turquía. No obstant és part de l’Armènia històrica i tot un símbol nacional d’aquest país. Però després de la divisió fronterera pactada entre la URSS i Turquía al 1923, Armènia va perdre el territori que comprenia l’Ararat i aquest va quedar exclusivament en territori turc. Aquest fet és encara avui molt dolorós pels Armenis, ja que l’Ararat és un símbol nacional i omnipresent, pintat i representat per molts artistes al llarg dels temps i no hi ha casa o institució que no tingui una foto o algun símbol referent a la muntanya. El mont Ararat apareix en l’Escut d’armes d’Armènia i és clarament visible des de molts llocs del país, inclús de la seva capital Erevan. Segons sembla, els turcs van protestar en el seu dia a la URSS pel fet que la República d’Armènia inclogués l’Ararat en el seu escut d’armes. Segons diuen la resposta del Kremlin va ser si per cas la lluna i l’estrella de la bandera turca també eren part del seu territori.

L’Ararat és un cim sagrat venerat i respectat al llarg del temps per moltes religions (cristianes i musulmanes) per incloure varies llegendes. Entre elles la dels Déu Mil Màrtirs del món Ararat (la llegenda diu que eren soldats romans que es van convertir al cristianisme i, per això, varen ser crucificats a la muntanya). O la més important que està recollida en el llibre del Gènesis 8:4 com la muntanya on es va aturar l’Arca de Noé després del Diluvi Universal.

S’han trobat al llarg dels anys (sobretot al 1950 i 2010) trossos de fusta d’entre 7000 i 10000 anys d’antiguitat que coincidirien amb els fets bíblics e inclús unes imatges “anòmales” de la muntanya fetes per satèl·lit que podrien correspondre per la forma a l’Arca sota del gel perpétuo. Però els historiadors/científics no acaben de donar els fets per científicament concloents.

Participantes

Picos

Otros


VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2021 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros