Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Cavall Bernat (804 m): Via Punsola - Reniu [ 6c (5b-Ae) / 230 m ]
Ficha
Imagen portada de la excursión
Fecha 29 de Mayo de 2010
Tipo de excursión Escalada
Dificultad 6c, +230m.
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 268 veces ( 1 esta semana )

Resumen

29/05/10
Santa Cecília, Muntanya de Montserrat, Cavall Bernat, via Punsola - Reniu.

Ja fa temps li donem voltes buscant el moment oportú per fer-la. La veritat ens feia una mica de respecte.

Orientació : Nord Est
Temps d%u2019escalada: 3-5 hores (nosaltres hem tardat 5 hores).
Longitud de via: 230 m.
Llargs: 9 (hi ha 4 que son susceptibles de fer de una tirada, empalmant 2 llargs, son el 1er. 2on. i el 3er. 4t.)

En les ressenyes que hem trobat no es posen gaire d%u2019acord en la graduació, com sempre es normal que segons la capacitat del escalador l%u2019assenyali amb graduacions diferents.

1er llarg (30 m.):
No hi ha equipació, però es puja seguint una fisura a l'esquerra on es poden col·locar friends petits.
La meva experiència, que no es molta, em fa decantar per graduar-ho com a III el primer tram i II la part final fins a la primera reunió. De fet nosaltres l%u2019hem fet sense encordar ja que es un tram molt facilet, sense grans perills. Això si, prohibit relliscar i caure.

2on. llarg (30 m.): 12 parabolts.
La cosa es posa bonica, es un llarg tombat sense complicacions que et permet progressar molt ràpidament. Es un 4b, amb bones preses. Atenció a les lleixes que us aneu trobant, hi ha moltes de mol insegures.

3er. llarg (30 m.): 8 parabolts.
Accepto la graduació de 4c, ja que em sembla correcta, hi ha qui hi posa 4 , bé, també es correcta, poca diferencia hi ha. Llarg que et permet gaudir de la escalada en tot el seu esplendor. La distància del terra comença a ser considerable tot i que la pendent de caiguda tombada no dona sensació de risc.

4t. llarg (30 m.): 9 parabolts.
Es un 5a amb un sostret que el converteix en un 5b, en aquest pas, tot i que es complicat, ens ajuda un petit diedre a la nostra esquerra, bones preses.

Aquí la escalada es posa interessant i he trobat un llarg molt bonic. La verticalitat ja es important i el pati ja fa respecte.

5e. llarg (20 m.): 8 parabolts.
Es tracta de un 5c força polit. Rellisca una mica i notes com els peus no estan segurs sobre els recolzaments. La alçària cada cop es més important i la verticalitat ja es absoluta. Tot i això es per gaudir-lo.

6e. llarg (30 m.): 21 parabolts.
Comença com a 5c que passa ràpidament a 6a per tornar a incrementar el grau fins al 6b en un extraplom de uns 10 ó 15 metres. Jo l%u2019he fet fins al inici del extraplom en lliure i a partir d%u2019aquí en Ae.

Llarg esgotador ja que l%u2019artifo, si no tens gaire pràctica esgota. La fifi que he usat, o la tinc mal configurada o es un porqueria d%u2019eina. La que vaig usar en les meves pràctiques d'iniciació a l'artificial era infinitament més pràctica. Es el primer cop que els companys de la botiga de Vértic em recomanen un material que no fa bé la seva funció. M%u2019ha donat molt problemes per tornar-la a la seva posició inicial cada cop que recuperava alçada.

7e llarg (18 m.): 13 parabolts.
Comença com a 5b i ràpidament es converteix en 6c. Que puc dir l%u2019he intentat fer en A0 i no he pogut, tret del primer tram en lliure, el segon en A0, l%u2019últim l%u2019he acabat en Ae. M%u2019ha semblat polit aquest llarg. La veritat es que ja estava cansat.

8e llarg (25 metres): 5 parabolts i una reunió.
3 dels parabolts estan col·locats al inici del llarg, flanqueig cap a la dreta amb una sortida de 6a força complicada, s%u2019ha d%u2019allargar la ma dreta per arribar a la presa i un cop assegurat encara estàs en precari, de tota manera no es excessivament difícil. S%u2019ha de tenir confiança en que cap a la dreta hi ha bones preses, estireu-vos.

La reunió ens la saltem i anem directament fins a la moreneta del cim del Cavall Bernat.


Una passada de via, tot i que he arribat realment cansat, aquesta tarda em farà mal tot el cos.

Participantes

Picos

Otros


VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2024 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros