Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Estadísticas
 • Hoy
  • 7 visitas
  • 9 páginas
 • Totales
  • 902268 visitas
  • 3096524 páginas
 • Excursiones
  • 3998 realizadas

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Carlit de Baix (2806 m) - Carlit (2921 m)
Ficha
Imagen portada de la excursión
Fecha 28 de Julio de 2007
Tipo de excursión Alta Montaña
Dificultad  
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 2858 veces ( 2 esta semana )

Resumen

Estupenda salida en la que se va por la ruta normal de ascensión al Carlit (2921 m) hasta el Lago Helado (último lago a pies del mismo Carlit), en este punto se gira a la derecha para subir rectos hacia el Carlit de Baix (2806 m) por una estupenda cresta en la que encontraremos un par de pasos complicados y muy entretenidos pero que en todo momento son evitables, luego seguiremos por cresta hasta pies del Carlit y podremos optar por subir por camino o grimpando, nuestro grupo se dividió en dos e hicimos las dos rutas hasta la mismísima cima del Carlit (2921 m).

Crónica

L'excursió comença als peus de l'hotel "Llac de les Bouillouses", situat al costat de la pared de la presa. Per arribar fins aqui en cotxe s'ha de pujar abans de les 8 del matí perque a l'estiu pasada aquesta hora s'ha de pujar en autobús. Teniem que ser 7 persones pero vam començar 4 abans perque els altres 3 arribaven una mica tard i ja ens agafarien pel camí.

Iniciem el camí de pujada pel costat esquerra de l’hotel, on hi han dos cartells que et marquen la sortida i després s'han de seguir les marques pintades de groc que són abundants i també abunden les fites i els pals indicadors.

El trajecte comença per dintre d'un bosc molt macu i anem resseguint tota l'estona un riuet fins que arriba un punt on ens desviem cap a l'esquerra per dirigir-nos als primers llacs del dia... pel camí trobem moltes fites, algunes molt treballades la veritat.

Anem trobant els primer llacs a dreta i esquerra del nostre camí, és una zona preciosa, també trobem un refugi que sembla una llauna de sardines, passem pel seu costat.

Finalment abandonem el bosc i entremig de llacs i més llacs anem direcció al massís del Carlit que ja podem veure, encara ens queda una bona estona de camí per endevant però s'ho val.

Pel camí anem trobant més llacs... és un no parar i no m'equivocaria a dir que deu ser unes de les zones dels pirineus amb més llacs seguits. Arribem fins a un punt on creuem un rierol per un pont de fusta.

En aquest punt del camí encara no ens han atrapat els amics que venien pel darrera i comencem a pensar que farem tota l'excursió sense ells, però naltrus seguim caminant poc a poc i disfrutant del paisatge que s'ho val molt. Al cap de poca estona encarem finalment la tartera que baixa del Carlit, i ja podem veure que seran les últimes rampes del dia però que aquí es fan més dures i pedregoses. Abans de començar la forta pujada els 4 amics que faltaben ens agafen i cridem...JA ERA HORA!!!

Comencem poc a poc a pujar la tartera i sense adonar-nos arribem a l'últim llac del dia, que per cert encara estava un tros gelat i l'aigua ja podeu imaginar quina temperatura tenia.

A partir d'aquest punt naltrus abandonarem la via normal de pujada al Carlit i ens dirigirem per l'esquerra, buscant la cresta del Carlit de Baix, un itinerari molt solitari i amb molt bones vistes.

La cresta no presenta masses dificultats, però s¡ha d'anar molt amb compte perque trobem la pedra molt solta i relliscosa. De dificultads una mica destacables potser en trobem un parell, però es passen molt bé.

Un cop arribem a dalt només ens fa falta resseguir la cresta ample fins al cim del CARLIT de BAIX (2806m), i ens fem la fotu de rigor, per cert no us espanteu quan vegeu la foto. xDDDDD

Ara podem veure el que ens queda fins al Carlit, tenim que tornar a fer un tros de cresta i ja haurem arribat al nostre objectiu, aquesta tampoc presenta trams complicats i fins i tot tenim dues possibilitats, una per l'esquerra que evita totes les dificultats i l'altra anant a buscar la mateixa cresta. Aquí el grup es divideix en dos per trobar-nos més endevant un altre cop. Podem veure a la següent fotografia el pas més complicat.

Finalment arribem al cim Nord del Carlit... molt solitari i veiem a pocs metres el cim del Carlit ple de gent. Naltrus decidim descansar i esmorzar aquí que ens trobem més tranquils. La vista es magnífica, podem veure la multitud de llacs escampats per tot arreu. FANTÀSTIC!!!

És hora de pujar finalment al Carlit i fer-nos les fotografies pertinents, quan naltrus arribem hi ha menys gent i podem estar més tranquils. CARLIT (2921 m).

Ara només ens toca baixar tot el que hem pujat, però ho fem per la normal del Carlit. Comencen a baixar amb compte que la pedra és relliscosa i arribem a la part de desgrimpada, els que estan avessats a la muntanya no trobaran cap problema i ademés és divertida.

Baixem ràpid que ja tenim ganes d'arribar al cotxe però abans un petit descans merescut.

Ens aixequem i baixem el més ràpid que podem, perquè tanta presa? L’ÚLTIM PAGA LES CERVESES!!! xDDDDD

by NiiNuu&Nasega

Participantes

Picos

Otros


VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2018 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros