Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Estadísticas
 • Hoy
  • 8 visitas
  • 9 páginas
 • Totales
  • 901655 visitas
  • 3095437 páginas
 • Excursiones
  • 3990 realizadas

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Vía Ferrata de 'la Teresina'
Ficha
Imagen portada de la excursión
Fecha 30 de Mayo de 2010
Tipo de excursión Vía Ferrata - Camino Equipado
Dificultad PD-, +350m., -350m.
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 158 veces ( 2 esta semana )

Resumen

Una via ferrada a Montserrat és sinònim de dificultat i la via ferrada Teresina no és una excepció. La via s'inicia a la canal del Mejillón, per un pas equipat amb una grapa serrada, bon indicador de l'inici, i una cadena. Després trobem un pas encaixonat entre grans blocs, aquesta vegada equipat amb grapes i cadenes.

Després de pujar per un plà inclinat, arribem a un pont natural de roca, un dels passos més aeris de la via. Ben equipat quedem suspesos damunt de la canal del Mejillón i podem contemplar l'inici de la via i la paral·lela canal de St. Jeroni. Superat aquest ressalt avancem amb l'ajuda de cadenes per un tram inclinat enganxats a la paret. Arribem a un petit cim i podem contemplar les parets frontals de Montserrat i la paret de Santa Cecíla.

El camí gira 180 graus i ens duu cap a una petita canal equipada amb cadenes i nombroses grapes ( aquest és el tram més via ferrada clàssica ) fins a arribar al cim de Santa Cecília. Hem recorregut la meitat de la via i podem contemplar el Mirador de Sant Jeroni i l'estreta xemeneia per la qual afrontarem el pas més difícil. Des d'aquí només dir que impressiona... Al cim de Santa Cecília podem instal·lar un rapel de 20 metres o destrepar per una instal·lació de mini-grapes.

Ja al camí, a 50 metres, trobem una canal preparada per rapelar, via d'escapament ràpid al GR-172. Nosaltres continuem de front per un estret camí i superem diversos plans inclinats amb l'ajuda de cable. Finalment arribem a través d'una canal deteriorada per les pluges a la xemeneia final. Potser el tram més complicat es troba al principi, equipat amb una cadena. Després pugem amb l'ajuda de mini-grapes i amb grans grapes a mesura que la xemeneia s'obre.

Arribem al final de la via, exhausts, per un estret corredor que puja directe al mirador de Sant Jeroni. Amb aquestes vistes se'ns fa difícil pensar que hem pujat per tan escarpada vessant amb profundes canals i parets verticals.

Fitxa tècnica:
Aproximació: 35'
Ferrada: 2h 30' (aprox.)
Retorn: 1h 10'
Desnivell: 350 m

Participantes

Picos

Otros


VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2018 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros