Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Estadísticas
 • Hoy
  • 24 visitas
  • 32 páginas
 • Totales
  • 901715 visitas
  • 3095539 páginas
 • Excursiones
  • 3990 realizadas

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Puig del Soi (1024 m) - Puig Corneli (1361 m) - Puig dels Llops (1486 m) - Puigsacalm (1515 m) - Puigsacalm Xic (1491 m)
Ficha
Imagen portada de la excursión
Fecha 24 de Octubre de 2009
Tipo de excursión Vía Ferrata - Camino Equipado
Dificultad PD+
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 1848 veces ( 5 esta semana )

Resumen

Sortim del poble de Joanetes i fem el següent itinerari: Puig del Soi (1024 m) - Canal Nova o Fosca - Puig Corneli (1361 m) - Coll de Joanetes - Puig dels Llops ( 1486 m ) - Puigsacalm (1515 m) - Puigsacalm Xic (1491 m) - Camí del Pas dels Burros - Coll de Joanetes - Canal desl Ganxos - Joanetes.

Crónica

A les 07h40, sortim de Barcelona la Mònica Lop, la Eva Giménez i jo destinació la Garrotxa, després de passar pel polèmic túnel de Bracons arribem a les 9h10 en punt al bonic poble de Joanetes, pugem fins al carrer que hi ha més amunt del poble molt a prop de l´esglèsia i aparquem el cotxe.

Sembla mentida que siguem a la tardor ja que fa un dia primaveral amb una temperatura de luxe.

Comencem a caminar carrer a munt i de seguida passem davant un cartell a la dreta que indica Santa Magdalena per les Olletes, aquest no és el camí que volem agafar, una mica més amunt trobem un altre cartell que indica Santa Magdalena pel Barret, es per on volem pujar, al principi entrem en un bosc planer i anem seguint els senyals de pintura groga, però al cap de poca estona comencem a enfilar una pujada forta fent alguna grimpada fins a arribar al Puig del Soi , ja es veu l´escarpada paret sud del massís del Puigsacalm, seguim pujant deixant darrere nostre el Puig del Soi, tenim bones vistes de la vall d´en Bas amb una mica de boirina matinal encara persistent.

Després d´una hora de pujada forta arribem al Barret, una pedra curiosa amb forma de barret!! aquí el camí es divideix en dos, el de la dreta puja per la canal Nova o Fosca i el de l´esquerra que porta fins a la canal dels Ganxos, nosaltres agafem el de la dreta ja que volem pujar per la Canal Nova o Fosca i baixar per la dels Ganxos, en poca estona arribem al primer tram equipat, el passem sense cap dificultat i de seguida comencem a pujar per la canal amb un fort pendent, passem un tram de roca equipat amb grapes.

Després d´una forta pujada arribem al tram equipat més complicat de la canal, una paret d`uns 5 metres molt ben equipada amb grapes i un passamà.

Pujo jo primer i de seguida segueix la Mònica i tot seguit la Eva, passat aquest tram aeri trobem un altre més fàcil que el passem sense cap problema.

En poca estona arribem a una roca que es troba a la dreta de la canal pujant on hi ha una mini campana instal•lada, la fem sonar i aprofitem una estona per gaudir de les vistes que ens ofereix aquest mirador.

Ara toca pujar per una canal estreta i llarga equipada amb un llarg passamà de ferro que ens ajuda a progressar.

Arribem a un petit coll on hi ha l´últim tram equipat , trobem una senyal que representa a 2 excursionistes sense cap¿?

Després de passar aquest últim tram equipat de la canal, ens queda només una grimpada i ja estem a dalt de tot, tenim bones vistes dels Pirineus enfarinats, decidim pujar cap al Puig Corneli, on ens hi espera una vaca . Davant nostre podem veure el Puig dels Llops a primer terme i el Puigsacalm al fons. Fem una parada per menjar algú i aprofitem per fer la foto del cim.

Tot seguit baixem cap a Santa Magdalena del Mont, es una esglèsia que estat enganxada a un refugi tancat, el cartell de l´entrada ens deixa boca badats quant llegim que la clau del refugi s´ha de demanar a l´ajuntament però deixant una fiança de 50.000 pessetes????

Continuem el nostre camí direcció el Puigsacalm, en poca estona arribem al coll de Joanetes o dels Ganxos on trobem dos cartells que indiquen dues possibilitats per pujar al Puigsacalm, una es pel puig dels Llops i l´altre pel Pas dels Burros, nosaltres agafem el que puja pel Puig dels llops ja que després volem tornar al coll pel camí del Pas dels burros.

Entrem a dins d´un bosc de fageda, ens trobem amb un festival colors i les fulles dels arbres omplen el terra del camí de pujada fins al Puig dels Llops.

Són les dotze en punt, des del Puig dels llops tenim en primer terme el Puigsacalm i molt bones vistes de la plana de Vic encara envaïda per la boira.

Després de fer la foto amb les banderes Catalana i Argelina, continuem la nostra marxa i en poca estona arribem al Puigsacalm, hi ha molta gent, fem la foto del cim i decidim menjar un entrepà per agafar forces.

Des del Puigsacalm veiem el solitari Puigsacalm Xic, decidim pujar-hi, i tot seguit baixem fins al Mollet de Clivillers per agafar el camí del Pas dels Burros que ens portarà un altre cop fins al Coll de Joanetes per sota les cingleres del Puigsacalm, trobem algun tram aeri però sense cap dificultat.

Cap a l´horitzó apareixen núvols en forma d´Ovnis ( impressionant )

Des del Coll de Joanetes o dels Ganxos agafem un camí que surt a l´esquerra baixant i que poc després es divideix en dos , s´ha d´agafar el que baixa a la dreta ( trobem una fita )

Comencem a baixar per la canal dels Ganxos, passem per un tram equipat amb una corda i grapes i poca estona després ens trobem 2 trams una mica més complicats, el primer, una paret equipada amb grapes i un llarg passamà, les grapes estan molt separades l´un de l´altre però les baixem sense cap problema,

El segon tram és més fàcil ja que la roca no es tan llisa i es pot baixar bé.

Després de passar aquests dos trams arribem al final de la canal i agafem un camí que ressegueix la paret cap a l´esquerra fins al Barret on tanquem la nostra excursió circular.

Passem un bona estona al costat del barret estirats sobre dues roques planes per descansar i aprofitar de la tranquil•litat que ens ofereix aquest lloc.

Ens queda només la baixada fins al poble de Joanetes que la fem en poc temps

Arribem al cotxe a les 18h contents després de passar un dia fantàstic en una excursió completa i molt maca

Tornant cap a Barcelona ens aturem pels voltants de Tona per prendre alguna cosa i reprenem el nostre camí cap a Barcelona.

by Izmet Zakarya

Participantes

Picos

Otros

/dat/img/mapas2D/397.jpgMapa 2D

VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2018 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros