Logo cabecera
 
 
 
Usuario Usuario Anónimo

Acceso rápido
Nick
Contraseña
  Acceder  

Acceso clásico
No recuerdo mi contraseña
Recomendado Registrarme. Nuevo usuario
Búsquedas

Buscar una excursión

Búsqueda avanzada

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS Válido!

Besiberri S (3030 m) - Comaloforno (3033 m) - Pic d'Abellers (2983 m)
Ficha
IMG 4302
Fecha 23 de Julio de 2021
Tipo de excursión Alta Montaña
Dificultad PD, 14 Km., +924m., -1631m.
Conseguida Conseguido Sí
Excursión visitada 41 veces ( 1 esta semana )

Resumen

Després de pujar des de Conangles el dia abans a dormir al Refugi de Besiberri, sortim d'hora del refugi seguint el camí que surt just al costat, que primer és un camí i després acaba sent un pedregar fins arribar als peus del Coll d'Abellers. La pujada és realment penosa, el terreny està molt desfet, hi ha molta pedra solta i fins i tot ens trobem gent que ha decidit girar cua. Un cop al coll, la cosa millora molt i només cal seguir les fites fins al cim del Besiberri Sud. Fotos de rigor, bastant de vent i aprofitem la posició per visualitzar el camí a seguir fins a l'Agulla N. de Malavesina.

Des del cim perdem molt poca alçada i comencem a flanquejar direcció a l'Agulla. La referència que tenim és que cal rodejar-la i trpbar una canal de pujada, per evitar el pas compromès que suposa fer-ho per la cresta. Creiem haver trobat la canal, però quan estem a uns 10 metres del cim, la cosa es complica i no ho veiem gens clar, sobretot la baixada. Després de donar-li moltes voltes decidim deixar-la córrer i seguir cap al Comaloforno.

Per arribar-hi seguim fites que ens porten per un camí que flanqueja en alçada, creuant canals profundes, que vistes de lluny semblen impossibles de passar. Finalment empalmem amb el camí fitat que ve de la vessant de Gémena i per terreny més o menys fressat arribem als darrers metes on cal grimpar una mica. Hem assolit el cim i per fi, DESPRÉS DE 19 ANYS D'AQUELL PRIMER POSETS, EL MEU 3000 NÚMERO 100!!!!!!! Fem una mica de celebració al cim, mengem alguna cosa i desfem el camí fins al Coll d'Abellers. Allà el Juanma i jo pugem al Pic d'Abellers mentre el Jordi ens espera al coll. De baixada ens ajuntem i emprenem la pesada baixada del coll que s'ha de fer amb molt de compte. Després la zona de roques i el camí fins el Refugi on fem una parada per fer un mos i recollir el material que havíem deixat. Avui està buit, quina diferència amb la nit anterior!!

Seguidament remprenem la baixada i, malgrat que només fem una parada a l'Estany, se'ns fa realment llarga i pesada.

Quan arribem al cotxe, ja fa 15 hores que hem sortit el refugi i, malgrat que hem fet diverses parades i hem perdut més d'1 hora en una emmerdada al baixar del coll, la realitat és que se'ns ha fet molt llarg.

Ens acompanya el Jordi al Besiberri i al Comaloforno.

Participantes

Picos

Otros

/dat/img/graficasDesnivel/17371.jpgGrafica Desnivel
/dat/img/mapas2D/17367.jpgMapa 2D

VOLVERVOLVER

(C) Rocs&Pics 2022 - Aviso Legal - Mapa Web

Todas las fotos de las crónicas están disponibles en resolución fotográfica bajo demanda expresa al grupo.

Para cualquier consulta escribir a: webmaster@rocsandpics.net

Colabora con nosotros